Kokteli za mršavljenje i njihova učinkovitost

Kokteli za mršavljenje i njihova učinkovitost

Kokteli su sjajna ideja za učinkovito očišćavanje organizma od toksina i brzu redukciju tjelesne težine. Upoznajte detalje mršavljenja pomoću zdravih koktela!

Kokteli od voća i povrća su sjajna ideja za dostavljanje organizmu povećane doze vitamina i minerala svakog dana. Kokteli se jako jednostavno pripremaju, a njihova proizvodnja nije skupa. Osim toga zahvaljujući koktelima možemo očistiti jetru od toksina i značajno poboljšati metabolizam, a to će uzrokovati gubitkom nepotrebnih kilograma.

Zašto koktel?

Koktele vrijedi konzumirati iz nekoliko razloga. Kao prvo u čašu koktela stane puno više voća i povrća a time i vrijednih vitamina i minerala, nego napr. u salatu. Dodatno kokteli daju vlagu i navodnjavaju cijeli organizam, izbacujući isto štetne za organizam slobodne radikale.

Osim toga ako dobro odaberemo sastojke koktela, obično će sadržavati veću količinu vlakna koji kao unutrašnja „metla“ nam pomogne da se riješimo nepotrebnih proizvoda metabolizma i osjećat ćemo se lakšima.

Na što paziti?

Dijeta za mršavljenje koja se temelji isključivo na koktelima od voća i povrća je vrlo učinkovita i brzo su vidljivi njezini rezultati. Ali to ne znači da je možemo koristiti dulje vrijeme i nastojati gubiti značajnu prekomjernu tjelesnu težinu. Najzdravlje je na takvoj dijeti biti dan, maksimalno dva dana. Zašto? Koktel dijeta oslabljuje organizam, zbog toga njena dulja primjena bi mogla dovesti napr. do padanja u nesvjest.