Forskolin – zdrava pomoć pri mršavljenju?

Forskolin – zdrava pomoć pri mršavljenju?

Na hrvatskom tržištu suplemenata za mršavljenje pojavilo se novo sredstvo koje privlači pravu masu klijenata - ekstrakt indijske koprive. Međutim, je li taj preparat učinkovit? Uzmimo ga pod povećalo i provjerimo pažljivo!

Odnedavno na hrvatskom tržištu možemo pronaći suplement pod tržišnim nazivom Forskolin, čiji se sastav bazira na 100%-tnom ekstraktu indijske koprive. Svoj naziv sredstvo može zahvaliti forskolini, supstanciji koja se nalazi u biljci i koja pokazuje iznimno djelovanje na ljudski organizam. Zašto se nitko prije nije zainteresirao za djelovanje indijske koprive? Može biti zbog toga što je ta kopriva biljka koja je jako teško dostupna i nalazi se samo u nekim djelovima Jugozapadne Azije. Kako nam djelovanje indijske koprive može pomoći i vrijedi li je uistinu isprobati?

 

Nešto drugačija kopriva

Svi znamo za dragocjene učinke na zdravlje koprive koja se nalazi na našem području. Ta se biljka stoljećima koristi kao prirodni lijek za upalna stanja, kao dijuretik te sredstvo koje popravlja stanje kože, kose i noktiju. Indijska kopriva također ima pozitivne učinke na zdravlje. Zbog njezinih se karakteristika stoljećima koristi u prirodnoj indijskoj medicini - ajurvedi. Što dakle može ova nama "nesvakidašnja" kopriva?

Prema stoljetnoj tradiciji, a također u skladu s rezultatima najnovijih znanstvenih istraživanja, ekstrakt korijena indijske koprive pomaže u liječenju visokog tlaka te kod nekih nepravilnosti rada srca. Također pomaže pri suzbijanju kožnih upala, upala mokraćnog mjehura te nesanice. Forskolina također olakšava mršavljenje, ubrzavajući sagorijevanje naslaga masnoća.

 

Hit za mršavljenje?

Spomenute značajke indijske koprive odlučili su iskoristiti proizvođači suplemenata za mršavljenje koji su 100%-tni ekstrakt biljke smjestili u formu praktičnih pilula znanih pod nazivom Forskolin. Je li taj suplement učinkovit? Masa zadovoljnih klijenata tvrdi da je, iako da bi se uistinu mogao primijetiti bitan gubitak težine, treba uzimati visoku koncentraciju suplementa, što nije baš toliko povoljno rješenje, koliko bi se moglo činiti. Međutim, kako tvrdi proizvođač, ako klijent neće biti zadovoljan rezultatima - može bez problema vratiti proizvod i istovremeno dobiti povrat novaca koje je za njega dao.

 

 

Vrijedi li isprobati?

S obzirom na jedinstveni sastav suplementa Forskolin, mogu ga uzeti osobe koje žele ubrzati proces gubljenja težine i, jednostavno, osjećati se bolje u vlastitom tijelu. Međutim, imajmo na umu da je korištenje bilo kojeg suplementa koji sagorijeva masnoće ingerencija u organizam, i zato, prije korištenja ekstrakta indijske koprive, trebali bismo priupitati za savjet liječnika. Ne smijemo zaboraviti čak niti da uzimanje suplementa koji ima najbolje sastojke, ne može zamijeniti zdravu prehranu te redovitu količinu kretanja koje će se ne samo ogledati u našem izgledu nego i u općenitom stanju organizma i u našem raspoloženju.