Načini za vitka ramena

Načini za vitka ramena

Sklekovi, vježbe s utezima i možda ... promjena prehrane? Što će nam omogućiti da učinkovito nabacimo mišiće na ramena i zašto bi trebali tražiti dobru metodu za to?

Vodeći računa o tankoj figuri žene su uglavnom usmjerene na učvršćivanje i mršavljenje bedara i trbuha. Zanemariuju pri tom gornje dijelove tijela - ruke i prsne mišiće. To može dovesti do disproporcija u izgledu figure - tanak, atletski donji dio u suprotnosti s visećim ramenima. Čak i ako je taj dio tijela imamo samo tanak, vrijedi malo raditi na njemu. Istrenirani, dobro ocrtani mišići ramena predstavljaju vrlo privlačan pogled. Ali što će nam dati najbolje rezultate?

Zapuštena ramena najviše upadaju u oči kod dizanja ruku ka gore. Istodobno kad je koža prekrivena slojem ružne masti, onda visi prema dolje formirajući tzv "leptir" ili "pelikan". Žene daleko manje vježbaju ruke, jer su vježbe usmjerene na rad želuca ili na izgled stražnjice. Ali zapamtite da ljepota leži u proporcijama i ne smije se propustiti vježbanje gornjeg dijela tijela. Nije istina da vježba triglavih mišića ruku učinit će da izgledamo muški! Žensko tijelo za vrijeme treninga s utezima formira se malo drugačije. Ali ako odstupimo od te prakse, možemo vidjeti da se u ovo mjesto voli gomilati masnoća, što ponekad se može pretvoriti u težak za uklanjanje celulit.

Kakav trening odabrati?

Vježba u teretani je jedan od najučinkovitijih načina za rješavanje visećih ramena. Imamo tu na raspolaganju štange, bučice i utege, koji nam pomažu to činiti. Trening se sastoji od potiska s klupe tih instrumenata, a najbolje je to učiniti "na francuski", i tako podižući glavu s leđa. Teret zadržavamo tzv uhvatom čekića. Može se prakticirati sjedeći, stojeći ili ležeći.

Naravno, ne treba ići u teretanu trenirati da ramena izgledala lijepo. Utege i tegovi za vežbanje, možemo imati i vlastite da nam služe za kućni trening. Najjednostavniji trening ćemo učiniti stojeći, držeći teret u rukama obrnut natrag prema dolje. Ruke savijene, laktovi uz tijelo. Naizmjenično dižemo (kut na lakat) i spuštamo utege. Ne zaboravite disati ravnomjerno i napinjati svoje tricepse.

Ako želimo vježbati bez instrumenata, možemo se usredotočiti na sklekove. Obično žene ne vole vježbati sklekove, ali još uvijek mogu se obavljati kroz modificiranu verziju. Sklekovi će biti lakši ako se umjesto da se oslanjamo na težini na prstima, kleknemo i dižemo noge gore, križajući ih za sobom (ne zaboravite to učiniti na podlozi, inače vježba će biti bolna). Tu vježbu također izvodimo, naslonjeni na zid i čuvajući odstup između njega i nogu. Ova modifikacija će omogućiti poboljšanje mišića na bedrima i listovima.

Dijeta u ravnini sa vježbama

Da bi naša koža bila više čvrsta i elastična, a trening dao brže rezultate, trebamo promijeniti prehranu. Životinjske masti, zamjenimo za biljne masti (kvalitetna ulja, orasi, sjemenke). Izuzetak neka budu ovdje masne morske ribe (losos, haringa), koji sadrže vrijedne masne kiseline, koje imaju znatan utjecaj na stanje kože. Jesti također proizvode s vitaminima C i E. Adekvatno hidrirati tijelo. Najbolje će biti da pijemo prirodnu mineralnu vodu i bijeli i zeleni čaj bez šećera.