10 razloga zbog kojih već danas vrijedi početi trenirati zumbu!

10 razloga zbog kojih već danas vrijedi početi trenirati zumbu!

Dosta Vam je monotonog vježbanja u teretani ili dosadnog trčanja? Počnite gubiti nepotrebne kilograme plešući zumbu! Prije nego što to učinite, obvezno pročitajte što joj je princip i kakve daje koristi.

Što je zumba?

Zumba je spoj zapadnog fitnessa s južnoameričkim plesnovima. Dakle to su vježbe koje se izvode pod okom instruktora, pri kojima sudionici u ritmu plesne glazbe nastoje slijediti njegove pokrete. 


Ovo su najvažnije koristi koje daje redovito vježbanje zumbe:

1. Brz gubitak kalorija – vježbajući zumbu možemo za sat vremena potrošiti čak oko 800 kalorija! To je puno više nego pri umarajućem trčanju.

2. Vježbanje svih partija mišića – zumba pozitivno utječe na oblikovanje svih partija mišića i čini ih više elastičnim. Istovremeno ne razvija prekomjerno muskulaturu zahvaljujući tome je žene mogu vježbati koliko žele.

3. Brzi efekti – prvi su vidljivi već nakon nekoliko tjedana. Ništa ne motivira toliko za nastavak vježbanja kao brzi efekti!

4. Svijest vlastitog tijela – za vrijeme vježbanja naglo počinjemo osjećati mišiće o kojima nismo ni znali da postoje!

5. Poboljšanje kreativnosti – dokazano je da taj ples utječe na odgovarajuću sinkronizaciju mozga i time uzrokuje rast kreativnosti.

6. Sjajan način kako se riješiti stresa – nakon sat vremena treninga zaboravite probleme koje ste sa sobom ponijeli s posla.

7. Osjećaj sreće – plesanje zumbe uzrokuje izlučivanje hormona sreće koji se zovu endrofini. Zahvaljujući tome to je idealan na to da se borimo protiv jesenske ili zimske depresije!

8. Jednostavne plesne sekvencije – možemo slobodno pratiti pokrete instruktora, bez straha da točno ponovimo njegove korake. Najvažnija je dobra zabava!

9. Sjajan način za izgradnju kondicije – zumbu mogu vježbati osobe u raznoj fizičkoj formi i u svakoj dobi. 

10. Prilika da se upoznaju inspirirajući ljudi – zumba se vježba u skupinama, zbog toga možemo upoznati osobe s istim nabojem pozitivne energije.